Google Algoritme van Google Duitsland

De algoritme van Google Duitsland werkt net even anders, dit kom doordat het land veel groter is en het zoekgedrag is in Duitsland natuurlijk ook heel anders, dan het is in Nederland.

Marketing Duitsland

Marketing Duitsland is dan ook heel anders opgezet, dan we in Nederland gewend zijn en je moet veel meer tijd en aandacht besteden, om dezelfde resultaten te bereiken. Voor makkelijke zoekwoorden waar je in Nederland maar een paar links nodig hebt, zal je linkbuilding Duitsland veel uitgebreider moeten zijn, om even goed in Google Duitsland te scoren. Als een beginner moet je dan ook bij de basis beginnen, als je goed in Google Duitsland wils scoren.

De basis

De basis begint bij het opzetten van een Duitse website en hierbij is er veel meer tijd nodig. Voordat je aan de linkbuilding Duitsland begint, moet je ervoor zorgen dat je Duitse website, volkomen Google Duitsland vriendelijk is en dit doe je door veel te lezen. Door veel te lezen over marketing Duitsland, leer je hoe je het beste een Duitse website opzet en als je dit eenmaal gedaan hebt, kan je doorgaan naar de linkbuilding. In Duitsland heb je ook de mogelijkheid om snel te scoren, of de linkbuilding Duitsland te richten op lange termijn.

Linkbuilding

De strategie moet afhankelijk zijn van wat je wil bereiken, op korte termijn voor een Duitse website scoren kan wel goed zijn, maar als je een webshop Duitsland gaat opzetten, kan je toch beter richten op de langer termijn. Webshop Duitsland opzetten moet natuurlijk helemaal anders dan de Duitse website, omdat er in Duitsland meer dan 80 miljoen mensen wonen. Je moet dan ook goed het verschil leren voor het marketing Duitsland, anders zal je niet ver komen en zal je niet eens in de top 300 zoekresultaten van Google Duitsland voorkomen. Duitse backlinks dienen correct te zijn, anders zal je door zware penalty’s helemaal niet meer gevonden worden.