Duitsewebsite.nl

Advies bij oprichten Gmbh?

Het oprichten van een Gmbh is per situatie verschillend. Laat u zich hierin door ons kosteloos adviseren.

Zakendoen in Duitsland gaat een stuk beter met een Gmbh oprichten in Duitsland. Ten opzichte van het Nederlands ondernemerschap gaat de aansprakelijkheid van uw GmbH niet verder dan het vermogen van het bedrijf. Een veilige manier van zakendoen die de risico’s van ondernemen beperkt.

GmbH oprichten Duitsland

Dit doet u stapsgewijs en wel op de volgende manier. Benader in eerste instantie een Duitse notaris voor het opstellen van een opleveringsakte voor uw GmbH in Duitsland. Open vervolgens een zakelijke bankrekening en doe een storting op deze rekening. Dit is nodig om een verklaring van de bank te ontvangen. Pas als de notaris de bankverklaring heeft ontvangen, kan uw Duitse GmbH worden ingeschreven in het Duitse handelsregister en het kantongerecht. Tot slot zal uw Duitse GmbH ook moeten worden aangemeld bij de gemeente en de belastingdienst in Duitsland.

Kosten voor Gmbh oprichten

Dat een GmbH oprichten kosten met zich meebrengt, zal u niet verbazen. Hiervoor geldt als voorwaarde dat het startkapitaal van uw Duitse onderneming tenminste 25.000 euro moet bedragen. Hiervan dient u in ieder geval 12.500 aan aandelenkapitaal te storten op het moment van de oprichting. Het overige deel kan op een later moment op de zakelijke rekening worden overgemaakt. Laat u in de statuten opnemen dat er een lager starkapitaal overeengekomen wordt, dan kunt u met een GmbH 1 euro onder speciaal geldende regels ook ondernemer in Duitsland worden zonder dat u hiervoor een groot geldbedrag beschikbaar dient te hebben.

Duitse onderneming starten

Vergeet niet een Duits postadres aan te vragen en ga direct een Duits telefoonnummer aanvragen. U straalt betrouwbaarheid uit door uw onderneming op deze manier als volwaardig bedrijf op de kaart te zetten. Vergroot uw omzet ook door u als Duitse ondernemer onder de concurrenten te begeven. Laat u bijstaan door deskundigen die ervaring hebben op het gebied van:

  • fiscale regels
  • arbeidsjuridische dienstverlening
  • financiën in Duitsland

Duitse cultuur en taal

De overstap naar het Duitse avontuur is een uitdaging op zich. U krijgt te maken met een andere cultuur en taal, maar ook met andere wet- en regelgeving. Laat u hierdoor niet afschrikken, maar laat u wel goed voorlichten door een expert. Zo weet u precies wat de haken en ogen zijn, als u besluit werknemers in dienst te nemen en doet u de benodigde kennis op, waar het gaat om boekhoudverplichtingen, arbeidsrecht en fiscale verplichtingen.

Website in Duitsland starten

Voor leveringen die u voor uw Duitse klanten wilt verzorgen, heeft u een webshop nodig die betrouwbaar overkomt, maar ook voldoet aan de wettelijke eisen. Zo dient u onder meer te voldoen aan wettelijke informatieplichten en moet aan uw klanten zichtbaar zijn met wie ze zaken doen. Dit ondervangt u eenvoudig door uw website van contactgegevens te voorzien en de algemene voorwaarden zichtbaar te hebben op uw webpagina. Net als in Nederland geldt ook bij het Duitse ondernemerschap dat u de persoonsgegevens van uw klanten moet beschermen. Zorg dus dat uw privacyverklaring op orde is, dan voorkomt u eenvoudig problemen.

De sprong wagen

Laat uw ondernemershart spreken en waag de sprong in het diepe. Een GmbH oprichten in Duitsland biedt u nieuwe kansen en vergroot de zakelijke markt waarin u zich momenteel begeeft. Als u zich goed verdiept in de materie rondom het starten van een GmbH heeft u een goede start voor het avontuur en boort u nieuwe markten aan. Maakt u eens een afspraak met een expert op het gebied van het Duitse ondernemingen en stel deze persoon alle vragen die u te binnen schieten. De opgedane kennis kunt u direct in praktijk brengen zodra uw Duitse onderneming van start gaat. Verder is het van belang te beschikken over een Duits telefoonnummer en Duits postadres.

Doe de GRATIS

SEO Scan met Rapportage

Hoe goed bent u vindbaar?

Doe de GRATIS Test

Advies of even Sparren?

Ons team helpt u graag

“Het bewezen 8-stappenplan voor meer leads en omzet uit Duitsland!”