Online Woordenboek

We kunnen haast wel zeggen dat de Dikke Van Dale er bij pakken wanneer we een woord willen opzoeken niet meer echt van deze tijd is. Tegenwoordig gebeurt dit namelijk allemaal via een online woordenboek. Een online woordenboek kan helpen bij het online vertalen en dient dan ook als een online vertaler. Er zijn verschillende online woordenboeken te vinden. Zo zijn er gratis woordenboeken voor een online vertaling, maar er zijn ook online woordenboeken waar u een bepaald tarief voor moet betalen om toegang te krijgen. Ook zijn er verschillende applicaties die dienen als online vertaler. Het is dus van belang dat u van tevoren voor ogen ziet waarom en met welk doel u een online woordenboek wilt gebruiken en dat u de verschillende online woordenboeken op internet met elkaar vergelijkt en kiest voor degene die het beste bij uw vertaaldoelen past.

Gebruik maken van een online woordenboek

Wanneer u gebruik maakt van een online woordenboek zijn er verschillende dingen waar u rekening mee dient te houden. Ten eerste is het vaak zo dat een gratis online woordenboek niet compleet is. Dit kan natuurlijk een probleem zijn bij een vertaling online. Ook kan er sprake zijn van een gebrek aan thesaurus bij de machine zelf. Online vertaling kan dan lastig worden. Veel online woordenboeken zijn algemeen en voor Jan en alleman. In sommige gevallen zijn er bepaalde termen uit een specifiek vakgebied nodig. U kunt in dat geval het beste gebruik maken van een speciaal vakwoordenboek. Er zijn online verschillende vakwoordenboeken te vinden. Voor Duitse online marketing zal u bijvoorbeeld opzoek kunnen naar een online marketing woordenboek in het Duits.

Let op met vertalen

Wanneer u bij het vertalen gebruik maakt van een online woordenboek, dan is het belangrijk dat u in uw achterhoofd houdt dat het alleen nuttig is voor het vertalen van aparte woorden en niet gehele zinnen of teksten. Veel online woordenboeken houden namelijk geen rekening met grammatica en grammatica is natuurlijk cruciaal bij zinnen en teksten. Vooral wanneer u teksten wilt vertalen voor professioneel gebruik dan kunnen wij het u aanraden om opzoek te gaan naar een online vertaler. Een online vertaler kan zeker een goede investering zijn, want goede vertaalde teksten zijn een pré wanneer u internationale bezoekers wilt trekken met uw website. Een goede online vertaling van uw website zorgt dat u professioneel naar de buitenwereld oogt en ook zorgt het voor geloofwaardigheid in tegenstelling tot slechte online vertalingen waardoor uw website kan zorgen voor wantrouwen bij bezoekers.