Advies over markt Duitsland?

In tegenstelling tot Nederland en andere Europese landen, heeft Duitsland nog steeds een van de sterkste economieën en kent jaar op jaar een stabiele groei. Voor Nederlandse ondernemers biedt dit daarom ook veel kansen.

Zo is de online omzet van Duitsland maar liefst vier keer groter dan Nederland en door de indrukwekkende groeicijfers kan dit uw moment zijn om ook de Duitse markt te veroveren.
Wanneer we naar de recente cijfers en voorspellingen kijken zal naar alle waarschijnlijkheid de Duitse markt uitgroeien tot de belangrijkste e-commerce markt van Europa.

Markt Duitsland toch anders dan de Nederlandse

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van Duitse consumenten zijn zoektocht op Google.de start. Indien uw Duitse website of webshop eindelijk staat, is de volgende stap om het vindbaar te gaan maken in Duitsland. 

Dat is zeker geen eenvoudige klus, omdat de markt in Duitsland uit zo’n 534.000 webwinkels bestaat en dus veel meer concurrenten online heeft dan in Nederland. Wanneer u goed in Duitse zoekresultaten wilt scoren dient er een goede marketingstrategie, geduld en financiële investering nodig is. Oftewel online succesvol worden is een specialisme en vergt een samenwerking met een gedegen Duitse online marketingspecialist.

Het vastleggen van een goede Duitse domeinnaam is een belangrijke eerste stap. Echter voor een goede vindbaarheid dient veel meer dan dat te gebeuren. 

En goede Duitse teksten zijn ook van belang voor Duitse online aanwezigheid. Echter ook in dit geval vergt een succesvol en rendementvol Duits avontuur meer dan enkel de domeinnaam en de teksten. 

Graag komen wij met u in contact om vrijblijvend verder van advies te voorzien.