Internet in Duitsland

Wilt u een Duitse webshop beginnen dan dient u zich vooraf goed te informeren. Veel Nederlandse ondernemers vragen zich af hoe moeilijk het is om met je eigen webwinkel ook in Duitsland te verkopen.
Nu lijkt België het meest logisch, maar qua potentieel en afzetmarkt is Duitsland veel kansrijker. Voordat u uw producten aan Duitsers verkoopt, is het noodzakelijk uw website of webshop aan te passen aan de Duitse wet- en regelgeving.

Internet in Duitsland biedt groeipotentie

Waar Nederland het in 2015 nog moest doen met een groei in e-commerce van 9%, deed Duitsland het een stuk beter met maar liefst 16%. Dit geeft alleen maar aan hoe groot de groeipotentie van een Duitse webshop kan zijn.

Marketing en internet in Duitsland zit echter iets anders in elkaar dan in Nederland. Wanneer u een Duitse website of webshop heeft, dan wilt u natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers hebben. Om deze bezoekers te kunnen trekken, zult u een gedegen online marketing strategie moeten hebben die gericht is op de Duitse markt.

Websites en internet in Duitsland worden daarnaast ook nog eens anders gebruikt in Duitsland ten opzichte van Nederland. Wat op het gebied van useability voor Nederlanders goed werkt, kan voor de Duitse markt juist wat minder werken. Het is daarom verstandig om in contact te komen met een gedegen online marketing specialist met de juiste kennis en ervaring van de Duitse markt. 

Op het gebied van online marketing, zoekmachine optimalisatie, websites en internet in Duitsland bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat er momenteel in de markt speelt en hoe u hier het beste op in kunt spelen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!